T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Yığınçal İlkokulu

KodlAğrı

 2017-2018 eğitim-öğretim yılında, Ağrı Valiliği himayesinde ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yürütülen "KodlAğrı Projesi" hayata geçirilmiştir. Proje, sayın Valimiz Süleyman ELBAN'ın destekleriyle başlamış olup, Ağrı merkez ve bağlı 7 ilçedeki 4 okulda 40 bilgisayar ile başlamıştır. Yılsonu itibariyle bu sayı 200 bilişim sınıfı ve 1300 bilgisayara ulaşmıştır.

Bilişim sınıfları, öğrencilerin daha ileri düzeyde eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla arduino ve robotik setlerle zenginleştirilmiştir. Projede kullanılan bu teknolojik araçlar, öğrencilere pratik ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmaktadır.

2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda, kodlama ve robotik eğitim alan öğrenci sayısı 20.000'e ulaşmıştır. Öğrenciler, Temel Algoritma eğitimini tamamladıktan sonra code.org sitesi üzerinden Blok Tabanlı Programlama öğrenmeye başlamışlardır. Bu süreçte, öğrencilere kendi öğrenme hızlarına göre ilerleme imkanı tanınmış ve uygulama birçok bölümden oluşarak öğrencilerin seviyelerine uygun zorlukta görevler sunmuştur.

Proje kapsamında düzenlenen kodlama şenliklerine Ağrı merkez ve bağlı 7 ilçeden birçok proje katılmış ve öğrencilerin yaratıcılıkları sergilenmiştir. Proje, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması"nda Sosyo-Ekonomik kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında, projenin kapsamı genişleyerek Ağrı merkez ve bağlı 7 ilçedeki tüm ortaokullarda, pilot anaokullarında, ilkokullarda, ve bilişim sınıfı bulunan liselerde devam etmektedir. Proje kapsamında yer alan öğrenci sayısı 165.000'e ulaşmıştır.
Ağrı Valiliği KodlAğrı Projesi'nin misyonu, il genelindeki öğrencilere kodlama ve robotik eğitimi sunarak kendi teknolojisini üretebilen, ülke kalkınmasına katkı sağlayabilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir nesil yetiştirmektir. Bu doğrultuda, proje kapsamında oluşturulan kodlama ve robotik atölyeleri, öğrencilere daha ileri düzeyde eğitim olanakları sunmayı amaçlamaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 11:07 - Görüntülenme: 16
Kaynak: https://kodlagri.gov.tr/?index=3
  Beğen | 0  kişi beğendi